ESKÜVŐ HELYSZÍN TÓPART

Mindenki elgondolkozott már egyszer, hogy az esküvője hol lenne, melyik évszakban, nagy esküvő lenne vagy csak a szűk családi kör lenne jelen stb. Valaki a hagyományos esküvőket részesíti előnyben, de Bea és László valami különlegesebbre vágyott: számukra a tökéletes esküvő helyszín tópart közelében képzelhető csak el.

Bea már kislányként eldöntötte, hogy egy tó partján köti össze az életét valakivel. Ez meg is valósult 2012. augusztus 24-én délután 5 órai kezdettel.

Az esküvő helyszínén minden tökéletes volt, minden a helyén volt a virágoktól kezdve az esküvői menüig. A tó festői hátteret adott a jeles eseménynek, így gyönyörű fényképek születhettek, amelyet majd büszkén mutogathat a házaspár leendő gyermekeiknek és majdani unokáiknak. A templomból lovas kocsival érkezett a pár a tóparti szertartás és a lakodalom helyszínére a Nádas Pihenőparkba.

A lakodalom igazi autentikus módon zajlott. A szülők, a barátok és a friss házasok beszédei után következett a vacsora, majd az első hitvesi tánccal kezdetét vette a hajnalig tartó mulatság. A násznagyok tréfás tortákat kaptak és a friss házasok fölvágták az esküvői tortát, ami 3 emeletes élő virágos dekorációval és selyem szalagokkal volt díszítve. Ezután minden úgy zajlott, ahogy a nagy lakodalmak szoktak: pezsgő ivás a feleség cipőjéből, menyasszonyrablás és még sok más falusi szokás.

Az esküvői menüt gondosan válogatott előételből, levesből, főételekből és desszertekből állították össze. Az előétel finom és különleges volt: fenyőfarőzsén füstölt sonkába göngyölt mozzarella, konyakban érlelt sárgadinnye cikkekkel, mindez tányérokon feltálalva. Ezt követte egy hagyományos újházi tyúkhúsleves tálban felszolgálva, majd büféasztalról több féle főételből lehetett választani: füstölt csülökkel töltött csirkemell fóliás burgonyával, fogas Kárpáthy módra jázminrizzsel, vörösboros szürkemarha pörkölt juhtúrós dödölével, mustáros-fokhagymás flekken serpenyős burgonyával és a vegetáriánusok kedvéért paradicsomos zöldséges fussili. Emellett számos desszert és saláta tál volt szervírozva ízlésesen egy svédasztalon, ahonnan kedvükre válogathattak a szabadtéri esküvő vendégei.

Összességében elmondható, hogy a szabadtéri esküvőihelyszin varázsa már eleve megadta az esküvő magasztosságát, míg a lakodalom az ünnepély hangulatát. A Nádas Pihenőpark megfelelő helyszínnel szolgált az esküvőnek, a lakodalomnak és a násznép elszállásolásának. A különböző kiegészítők, mint például a lovas kocsi, tökéletesen beleillettek a tóparti esküvő hangulat csomagjába. Az étel finom volt, a terítés és díszítés szép és ízléses.

A házaspár és vendégeik nagyon elégedettek voltak az esküvőihelyszinnel és az ételekkel, és azóta is büszkélkednek álomba illő tóparti esküvőjükkel ismerőseiknek, rokonaiknak.