Mikor mondd ki a boldogító igent?

Mikor mondd ki a boldogító igent?

Évről évre tapasztaljuk, hogy az esküvőt tervező párok egyrészt nagyon időben elkezdik a nagy nap szervezését, másrészt az érdeklődések nagyon nagy többsége a nyári időszakra érkezik.

Tudjuk, hogy a párok a legtökéletesebb napot szeretnék az időjárás szempontjából is, ennek pedig valóban nagyobb esélye lehet nyáron, mint tavasszal vagy ősszel. De mostanában az időjárásban olyan szélsőségeket tapasztalhatunk, hogy sokszor mondhatjuk el: teljesen kiszámíthatatlan egy nyári hónap is időjárás szempontjából. Többször megtapasztalhattuk azt is az utóbbi években, hogy bizony júliusban is előfordulhat 15 fokos esős, szeles időjárás, ami igen barátságtalan és kellemetlen a nyár közepén, főleg ha az esküvőnk napján vagy egy nyaralás alatt is ilyet fogunk ki.

Ugyanakkor arra is egyre többször van példa, hogy koratavasszal, mint ahogy most márciusban is láthattuk, csodálatos napsütéses, meleg napokat élhetünk meg.

Éppen ezért összeszedtük azokat az érveket, melyek egy korai tavaszi vagy egy késő őszi időpontokhoz hozhatják meg a házasulandók kedvét:

  • Az időjárás tekintetében a tavaszi vagy az ősz eleji időszakban sem tapasztalunk nagyobb kiszámíthatatlanságot, mint nyáron. Ráadásul öltözetünkkel vagy akár a menyasszonyi ruhával fel tudunk készülni az időjárásra. De, ha a vendégseregre is gondolunk, akkor a réteges öltözködés nyáron, ha épp kánikula van, nem segít a kinti 40 fokos hőségben, sajnos nem tudjuk alul öltözni eléggé magunkat egy esküvőn.
  • Bár a belső esküvői helyszín hőmérsékletét lehet szabályozni, akár hűtésre, akár fűtésre van szükség, egy nyári, kánikulai és párás napon sajnos még egy jól klimatizált helyiségben is nehéz megfelelő körülményeket teremteni, főleg, ha ki- és bejárkálnak az emberek. A szabadtéri hőmérsékletre azonban nincsen befolyásunk, és a hőségre nem tudunk megoldást adni, azonban rosszabb időjárás esetén termeink mérete lehetővé teszi a benti szertartást.
  • Ha már a hőmérsékletnél tartunk, ne feledkezzünk meg a vőlegényről és kedves férfi társairól sem, akik bizony kénytelenek rétegesen öltözködni a hőségben is, mivel az elegáns öltözethez elengedhetetlen minimum az öltöny használata.
  • A tavaszi és őszi esküvők nagy előnye, hogy ebben az időszakban kevesebb esküvői időpontot foglalnak le, ezért könnyebb szabad esküvő helyszínt találni a népszerű szolgáltatók körében is. Így nem feltétlenül kell elkezdeni a szervezést egy évvel a kiszemelt időpont előtt. (Sokaktól halljuk, hogy aki a nyári esküvőhöz nem kezdi időben a szervezést, az könnyen lemaradhat a hőn áhított helyszínről, zenekarról, ceremóniamesterről, stb.)
  • A szolgáltatók is szívesebben adnak nagyobb kedvezményeket, akár helyszínről, akár szolgáltatásról legyen szó. Így egy körülbelül 100 fős esküvő esetében több százezer forintot spórolhatunk, amit nászútra is elkölthetünk.
  • Nálunk, a Nádas Pihenőparkban minél kevésbé frekventált egy időszak, annál jobb lehetőségeink vannak kedvezményt felajánlani az érdeklődők számára.
  • Nagy előny az is ebben az időszakban nálunk is, hogy sokkal meghittebbé és zártkörűbbé tud válni egy-egy rendezvény, mert kevésbé forgalmas ilyenkor a területünk, hiszen vannak szolgáltatásaink, melyek a tavaszi időszakban még nem, az ősziben pedig már nem érhetőek el.
  • A tavaszi és őszi időszakban az anyakönyvvezető vagy a templomi szertartás során is kevésbé függünk mások időpontjától, kezdést illetően.
  • Ha fontos, hogy mindenki ott legyen a ceremónián, aki számít, akkor a legjobb választás a tavaszi és az őszi esküvő. Ősszel a legtöbb meghívott, a közeli rokonok és barátok is meg tudnak jelenni az esküvőn, mert már túl vannak a nyaraláson, tavasszal pedig még előtte vannak. Nem kell azon aggódni, hogy eljönnek-e majd az eseményre.
  • Díszítésben is nagyon jól meg tudnak jelenni az adott évszakhoz kapcsolódó jellemzők, motívumok. Sőt, az igazi kreativitás ezekben az időszakokban élhető ki igazán. Ősszel a színes lehulló levelek vagy a szőlő is használható. Tavasszal a csodálatos virágok, sokkal olcsóbban beszerezhetők, mint nyáron, amikorra többszörösébe kerülnek, mert akkor hazánkban nincs szezonja, és importálni kell őket (pl. tulipán). Valamint arra is érdemes figyelni, hogy virágok a nagy hőségben jobban elengedik magukat, így kellemesebb hőmérsékletben tartósabbnak bizonyul a virág kompozíció is.

Amit fontos még megjegyeznünk! Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a jó és pénzügyileg is korrekt esküvőszervező nagy segítség lehet, de többen jelezték már, hogy a Nádas Pihenőparkot közvetlenül felkereső párok nemcsak a szerelemben, hanem a pénzügyek területén is sokkal jobban jártak.

Kollégáink sokéves tapasztalattal rendelkeznek és nagyon szívesen adnak tanácsokat is, akár az esküvőszervező kiválasztása terén is. Azoknak a pároknak is a segítségére tudunk lenni, akiknek nincs semmilyen tapasztalata esküvőszervezés terén. Mi meggyőződésből és átélt tapasztalat alapján ajánljuk a jól bevált szolgáltatókat, ráadásul valóban jutalékmentesen.

Bízunk benne, hogy cikkünk hasznos segítséget jelent a házasulandók számára és egyre többen kapnak kedvet a tavaszi, az őszi vagy akár egy hóeséssel csodálatossá varázsolt, téli esküvőhöz.

Foglaljon online az alábbi előnyökkel!

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

ÁRKALKULÁCIÓ & ONLINE FOGLALÁS

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!

AJÁNLATKÉRÉS