Klasszikus és rendhagyó Valentin nap

Klasszikus és rendhagyó Valentin nap

A szerelmesek napjának eredetét kutatva több elméletet is találhatunk, melyek Szent Bálint történetéhez kapcsolják a szokást, miszerint a szerelmespárok Valentin vagy Bálint napon megajándékozzák egymást.

A történet egyik változata szerint a szerelem és a szeretet ünnepének eredete Szent Valentin, római pap nevéhez fűződik, aki mártírhalált halt, mert nem adta fel kereszténységét, és amikor börtönbe zárták üzenetet küldött barátainak, hogy szereti őket és ne felejtsék el őt. A történet másik változata szerint Szent Bálint, Terni püspöke, a XIV. szádban a jegyesek és fiatal házasok védőszentje volt, akit keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégeztek. A legenda szerint annak ellenére, hogy az uralkodó megtiltotta és érvényteleníttette udvarában a házasságokat a püspök a szerelmeseket titokban megeskette, ezért börtönbe zárták. Amíg halálos ítéletét várta beleszeretett a börtönőr vak lányába és hite erejével visszaadta a látását. Mielőtt február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Valentintod.” Ez a Valentin-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.

Bár a Nádas Pihenőpark – éttermével és esküvői helyszínként – is egész évben lehetőséget biztosít a szerelmesek számára, február 14-ére kiemelt figyelmet fordítunk annak érdekében, hogy, akiknek fontos ez a nap, azok tökéletes és felejthetetlen élményt szerezhessenek párjuk számára.

Mi mással is okozhatnánk meglepetést ezen a napon éttermünkben, mint a szerelem étkeivel? Egy egész menüsorral és még egy kis plusz meglepetéssel is készülünk azért, hogy bárki képes legyen szerelmét megmutatni, szíve hölgyét, vagy urát megszerezni, megtartani vagy egyszerűen csak elkápráztatni egy gyertyafényes vacsorával.

Aki ennél többre vágyik, annak azt javasoljuk, ne csak foglaljon, hanem gondolkodjon is előre, illetve szervezze úgy a napot, hogy egy relaxáló wellness-szel, romantikus tóparti sétával, forrócsokizással, esetleg borozgatással pezsgőzéssel egészíti ki a vacsorát. Mindez természetesen úgy kerek, hogy a Nádas Tó Park Hotelben akár éjszakára is maradni lehet.

A Valentin naphoz kapcsolódó folyamatos hírek, információk, akciók érdekében érdemes figyelni facebook oldalunkat és/vagy feliratkozni hírlevelünkre.


Valentin napi ajánlat

Levesek:

Aphrodité kedvence 890 Ft

Eperkrémleves csokis marcipánszívvel

Főételek:

Tekert szerelem 2 190 Ft

Mediterrán jérceburrito

Tűzről pattant szűz 2 690 Ft

Sertéssült tallérburgonyával, bacon-nel, fokhagymás tejföllel és sajttal besütve

Szerelmesek steak-je 4 990 Ft

Bélszín steak pirított burgonyás omlettel és zellerpürével

Desszertek:

Krémes szerelem 790 Ft

Házi krémes

Asztalfoglalás: +36 21 233 3032

E-mal: info@nadaspihenopark.hu