Esküvői divat 2016-ban

Az idei év esküvői divatjának mottója: Légy egyedi! Megjelennek a színek, a tollak, a különböző gyűrűk és a hétköznapi frizurák is az oltár előtt.

Már nem elvárás tetőtől talpig fehérben lenni, bátran lehet színeket vinni az esküvői öltözékbe. A lényeg, hogy mindenki kifejezze egyediségét és stílusát a nagy napon is. A ruhákon a csipke, a púder- és szürkeszín, valamint a szívalakú nyakkivágás fog dominálni.

2016-ban feltűnnek a merészebb darabok is, a habos ruhák helyett megjelennek a tollak, a klasszikus fűzőket pedig felcserélik a hasvillantós kreációk, de az is előfordulhat, hogy fiús fazonú ruhákban jelennek majd meg a menyasszonyok. A 2016-os év abszolút újítása állítólag a virágos minták feltűnése lesz az esküvői ruhákon, aminek különlegessége, hogy a motívumok sokszor kézzel festettek, és általában tiszta selyem felhasználásával készülnek. A fátyol természetesen idén sem megy ki a divatból, de a különböző formák és fazonok megválasztásával itt is hangsúlyozhatjuk majd saját stílusunkat.

A csokrokat tekintve sem kell mereven ragaszkodni a korábbi elvárásokhoz, nem csak a ruha, hanem a csokor is az egyediség szimbóluma lehet. Nem kell fehérnek lennie, nem kell passzolnia a ruha színéhez, de még csak igazi virágnak sem kell lennie, ami egyébként különösen hasznos, ha emlékként szeretnénk megőrizni az esküvőnkről.

Több divattervező is felhívta a figyelmet arra, hogy a kínálatában idén nagyon ritkán fog feltűnni az optikai fehér, inkább a törtfehér, az ekrü, a barack- és a pezsgőszín dominál majd. Az abroncs is már a múlté, helyettük inkább a test vonalát lágyan követő ruhák lesznek a mérvadóak. Masnival, virággal esetleg strasszal megbolondítva.

Az esküvői cipőket tekintve is új korszak köszöntött be, a fehér már ennél a kiegészítőnél is divatjamúltnak számít, a színes cipők mind a menyasszonyok mind a vőlegények körében népszerűvé váltak, sőt vannak olyan esetek, amikor gravírozott cipőt csináltatnak a párok, vagy a cipő talpára tesznek vicces feliratot.

A gyűrű még mindig központi kérdés, ha az esküvőről esik szó. A jegyespárok gyakran különböző elképzeléssel vannak a gyűrű tekintetében, de idén már el lehet tekinteni attól, hogy egyformát viseljenek. Lehet eltérő forma, vagy akár szín, az összetartozást különböző gyűrű esetén is ki lehet fejezni. Divatba jött a különböző színek használata, külföldön pedig már elterjedt a színes köves karikagyűrű, ezt azonban itthon csak a bevállalósak veszik meg. Ám a gyűrűt tekintve nem igazán érdemes a divatot követni, inkább olyat ajánlott választani, amit egy életen keresztül szívesen viselünk.

Utoljára maradt az egyik legfontosabb dolog a haj. A 2016-os esküvői frizurák háza táján a legtermészetesebb laza, hullámos hétköznapi viselettől kezdve a visszafogottabb, hátratűzött kontyig bármit lehet viselni. Sőt, megjelennek a fesztiválok népszerű kiegészítői is, a virágkoszorúk és a virágos hajpántok is.

Összességében elmondható, napjainkban eljutottunk addig, hogy nincsenek kötöttségek vagy szigorú íratlan szabályok az esküvőkre vonatkozóan. Nem kell, hogy fehér legyen és habos. A lényeg, hogy az esküvő mindenkinek a saját stílusa közvetítője legyen.